Kıbrıs Yılbaşı Son Dakika

20 Aralık 2013 Cuma

Son Dakika Kıbrıs Yılbaşı Programları Khusraw felsefi eserler ortaya güçlü bir Neoplatonic yapı ve kelime. Örneğin, onun kozmogoni yakından takip ediyor Plotinus dan hareket eden , Tanrı ve Tanrı'nın sözü (logolar) Akıl, Ruh ve Doğa dünya. Alttaki her İsmaili metinlerinde mitolojik sistemleri temel bir bölümü dünyayı iki alemlerde, ezoterik (batın : aklın tasavvurundan) ve exoteric (zahir). Bu bölünme, fiziksel dünyada her şey için puan muadili manevi, hangi kaynağı olarak görülür, ya da gerçek bir form. Bu metinlerinde mitolojik yapısı karşımıza çıkarıyor maksatlı bir, kısmetli unfolding gelen ruhsal alanda fiziksel dünyaya. Tersine, bir yansıması olarak, fiziksel dünyayı kavramak istiyor ve ruhsal alanda kavramış. Tutarak bu açıklama metinlerinde mitolojik, Khusraw izler yoldaşı İsmailidirler (Nesefi ve al-Sijistani) ayırt ederken teorisini yapısından tarafından tanıtılan el-Farabi ve İbn-i Sina ve kızda kabul İsmaililerin filozofu el-Kirmani.


Khusraw ile başlar bir tartışma tevhid (birliğini, Allah'ın birliği), açık, yorumlanabilir ve anlaşılabilir olduğu manevi mükemmelliğe ulaşmak için tek yol. İçin Nasir, Tanrı'nın Kendisi tarifsiz ötesinde tüm kategoriler olma ve non-being (olmuş hiçbir şeyin tam tersi bir atfedilen olabilir bu yana, Ona sınırlayıcı olurdu Onu insan kavramları). Ancak, Allah onun ortaya çıkıyor Word (kalmia) "Ol!", varlık haline getiren Evrensel Akıl, mükemmel bir potansiyeli ve güncelliğini. Evrensel Akıl aşar zaman ve uzay içeren tüm varlık içinde kendisini. Evrensel Akıl sakin bir muhterem Tanrı ile samimiyet türetir ve bu kıbrıs yılbaşı programları mükemmellik samimiyet. Bu ibadet Evrensel Ruhun ortaya çıkıyor, mükemmel bir potansiyeli içinde ama değil aslında çünkü tanrı'dan ayrılmış tarafından Akıl. Evrensel Ruh tanır onun tanrı'dan ayrılmış, ve Tanrıya daha yakın hareket mükemmellik arzusu Akıl tarafından zevk. Sayesinde mükemmellik arayışından, Evrensel Ruhun ilk hareket tanıttı tüm yapı içine tezahür zaman ve mekan.


Bütün kozmosa hareketi aracılığıyla harekete Evrensel Ruhun. Gibi bir doğal sonucu, varlık farklılaşmış iki set halinde karşıtların: sıcak ve soğuk, ıslak ve kuru. Bunlardan türemiş ayarlar karşıtların dört element: toprak, hava, ateş ve su. Bu dört unsurun ortaya gelişimi takip eden mineraller, bitkiler ve hayvanlar. Son olarak zirve fiziksel yaratım, insan ortaya çıkmaktadır. Her insanın içinde varsa, bireysel bireysel akıl ve ruh tezahür aynı özellikler (fakat daha küçük bir düzeyde) tümeller. Aslında, tüm evren üzerinde oluşur matrix : Akıl ve Ruh; kozmos içinde her şeyi orijinal görüntüler ve istihbarat mükemmellik arayışından tarafından sergilenen ruh.

0 yorum:

Yorum Gönder