Aşure Son Dakika Haber

11 Kasım 2013 Pazartesi

Xenophanes, Kolophon oldu gezici bir şair ve adaçayı ile felsefi eğilimlerinden eski yunan'da yaşamış sırasında başlangıcı altıncı ve beşinci yüzyıllara. Orada önemli sayıda hayatta kalan parçaları için böyle erken bir şekil, şiirsellik ve bize sunulması belirtmek geniş konular. Bunlar üzerinde yorumlar içermektedir din, bilgi, doğal aşure nasıl yapılır hayat, yaşayışları uygun bir ziyafette, hem de diğer sosyal öğretileri ve yorumlar.

Rağmen onun farklı ilgi alanları, o en sık anımsamak için onun popüler din eleştirileri, özellikle yanlış anlayışları ilahi bir yan ürünü olan insan eğilimi anthropomorphize tanrılar. Göre Xenophanes, insanlar ağır bir şekilde yanıltmak ve bu eğilimin yanı sıra kutsal günün niyetli görünüyordu ve o onun önde gelen kitleye doğru bir perspektif din üzerine daha dayanmaktadır rasyonellik ve daha az geleneksel olarak düzenlenen inançları. Onun teolojik katkıları değildi sadece olumsuz, ancak, o da sunmuş olduğu yorumları ilahi iyilik kavramını destekler ve birçok spekülasyonlar var sahip olduğunu ortaya çıkardı ilk ve tek tanrılı, hatta pantheist, Batı entelektüel geleneği. İmkanı olan Xenophanes onayladı perspektif ilahi birlik led Platon ve Aristo belirlemek için ona kurucusu olarak Elea okulu felsefe ve bazı sınıflandırdık onu (gerçi muhtemelen yanlışlıkla) sahip olduğu bilgiler Parmenides' öğretmen.

Birçok Xenophanes' şiirsel hatları ile ilgili fiziksel dünyayı ve bazı parçaları show çok yaratıcı girişimleri demythologize çeşitli göksel olguları. Buna bir örnek iddiasını bir gökkuşağı bulut, başka bir şey değil. O da yerleşimlerin, toprak ve su temel "maddeleri" ve doğa, onun gözlemlerine dayanmaktadır fosillerin, o bizim olduğu görüşünü ifade dünyasının geçirdiği dönemleri alternatif aşırı ıslaklık ve kuruluk.

Bir diğer alan olan Xenophanes yapılan bazı seminal yorum epistemoloji. Ek olarak onaylamadan bir eleştirel akılcılık doğru dini iddiaya, genel bir teşvik etti tevazu ve şüphecilik doğru tüm bilgi talepleri ve işe girişti vazgeçirmek için dogmatik kibir.

0 yorum:

Yorum Gönder