Öğretmen Ataması Son Dakika

20 Kasım 2013 Çarşamba

New York doğumlu üzerinde ocak 11, 1842, William James beş çocuklu ailenin en büyük çocuğuydum Henry James, Sr., Mary ve James Walsh. Onun en büyük ağabeyiyle, Henry James Jr, ünlü kurgu yazarı izledi diğer iki erkek ve bir kız kardeşi. Aile sık sık taşınmış Avrupa ve Amerika arasında, babası sahip devralınan için yeterli bir miktar para ona izin hayattan zevk bir entelektüel. Büyürken, William çizim için bir tutku oldu. Çünkü o bir ressam olmak istiyordum, ailesiyle birlikte Newport, Rhode Island, 1860 yılında, nerede William ile okudu önde gelen Amerikalı portre ressamı, William Morris Hunt. Her ne kadar o yetenek vardı, o vazgeçti kariyer hedefi bu bir yıldan kısa bir sürede. O vardı yetersiz olduğuna karar verdi ve onu yapmak için birinci sınıf bir iş. Tüm dilek budur üç şey: olağanüstü ailenin desteği bakunin'in; kendi mükemmelliği elde etmek için arayış; ve onun huzursuz, kararsız zorluk içinde kalan kararlı bir kariyer yolu.

1861 yılında, Amerikan İç Savaşı patlak verdi. Yanıt için yaptığı çağrı üzerine Başkan Lincoln gönüllüleri, James kendini adamış bir kısa vadeli haberini verdi. Ancak, zaten sağlık durumu hassas, o zaman sol süresi, üç ay sonra. (İki kardeşi Wilky ve Bob Birliği Ordusunda görev yaptı.) O da kayıtlı Lawrence Harvard Üniversitesi'nde Bilimsel Okulu, hareketli ailesi için Boston. Orada kimya okudu ve sonra fizyolojisi, önce onun girme Harvard Tıp 10 bin öğretmen ataması kontenjanları fakültesi, 1863. Birkaç yıl sonra, aldı, bir yıl kapalı katılmak için bilimsel bir brezilyaya tarafından led Louis Agassiz. Ama kötü sağlık sonunda çıkmak için onu zorladı seferi döndü ve tıp fakültesi (James aile hareketli Boston ve Cambridge, Massachusetts). Tekrar bıraktı, bu çalışmaya zaman fizyoloji ve tıp Almanya ve onun sağlığını kurtarmak için. O bir çare bulmak için başarısız oldu onun için meraklı sırt ağrıları, ancak geri döndü Harvard, sağlık sınavlar geçti ve 1869'da tıp diplomasını aldı. Yine de, o şekilde beslenmesini sağlamak için ilk hekimlik ve ne gibi kaybolmuş gibiydi hayatının geri kalanı ile yapmak.

Aynı yılın sonunda, James nörolojik belirtiler daha kötü olmuştu. Onun antrenmanlara sabit bilim oldu ona inanıyoruz olanaksız hale özgürlük ve insan, dolayısıyla da değeri ahlaki idealler için mücadele eden; umutsuzluk materyalizm, buruk, depresyon determinizm. Bir örtülü zar zor onun vaka tarihçesi Dinsel Deneyim çeşitleri söyler ziyaret için de bir sığınma bir tıp öğrencisi iken, bir epilepsi hastası ve görme kimin koşulu azaltılmış vardı onu aptalca bir devlet. James olamazdı dispel gerçekleşme eğer evrensel determinizm hakimdir, o-ebil aynı şekilde gömülmek böyle bir devlet, tamamen aciz ve bunun önlenmesi (Çeşitleri, s. 135-136). Onun üzerinde dehşet duygusu hayatın mutlak güvensizlik onu itti bir sanal geçersiz hale ailesinin evinde. O bulabilsem. Tarafından bahar, 1870 yılında, James zaman yirmi sekiz yaşında deneyimli bir kritik an okurken bir tedavi özgürlük insan tarafından fransız neo-Kantçı Charles Renouvier. O keşfetti onun sorunu için çözüm, gönüllü hareket irade taahhüt olabilir mademki o kendisi inanan, kendi özgürlük rağmen herhangi bir objektif kanıtların eksikliği. O aşağı inmeye başladı kurtarma yolunda olsa da olurdu hayatının geri kalan boğulmuş görünüşte psikosomatik sıkıntıları (ciddi göz yorgunluğu, gizemli sırt ağrıları, sindirim problemleri, yorgunluk ve süreler yanı sıra, kronik ruh hali de dahil olmak üzere düşünceli kez depresyon). Ne yazık ki, o hala yoksun yapıcı bir kariyer hedefi.

1872 yılında, James biri eski kimya doçent, şimdi Harvard devlet Başkanı, kendisine ikram edilen eğitim iş fizyolojisi. Kabul etti kariyerine başladı ve fazla bir üçüncü yüzyılda bir öğretim üyesi olarak orada. Gelecek yıl, o bir eğitmen oldu anatomi ve fizyolojisi. Ortalarına doğru on sekiz-yetmişli yıllarda, o öğretiyordu psikoloji orada kullanarak fizyolojik yaklaşım öğrendiği ilk kurulmak istenen Almanya ve Amerika'da psikoloji laboratuvarı. Tanıştığı Alice adlı bir öğretmen Howe Gibbens, 1878 yılında evlendiği. Gibi anne ve babasına, onlar beş çocuk vardı, ilk adlandırma iki ve William Henry. Alice oldu işleme usta onun nevrotik obsesyon ve duygusal huysuzluk, ve onlar iyi bir evlilik oldu gibi görünüyor, rahatça yaşayan Cambridge. Yıl evlendiklerinde, James yazmak için kararlaştırılan bir psikoloji ders kitabı; lakin; o dan uzaklaşıyor o zaten psikolojinin felsefe. Üyeliği yaptı Metafizik bir Kulüp dahil Oliver Wendell Holmes, hukuk öğreten, Harvard ve hizmet için giderdim S. U. Yargıtay, Charles Sanders Peirce, bir bilim filozofu, olmuştum kurucusu Amerikan pragmatizmi. 1879'da, James felsefe ders vermeye başladı Harvard üniversitesi'nde asistan profesör olma felsefesi gelecek yıl. O da yayınlanan "Duyguları Rasyonellik," onun ilk önemli makaleye onun yeni bir bilim dalıdır. Var o da felsefenin derinliklerine, yönelik olumsuz bir tavır geliştirdi psikoloji. Olduktan sonra tam bir felsefe profesörü ve 1885'te psikoloji, 1889 yılında dergisinde yayınladı İlkeleri Psikolojisi 1890. Bu almıştı ona yakın bitirmek için on iki yıl, ve, buna rağmen son derece başarılı, o memnun değildi ve o psikoloji ile tiksinti (Harfleri, vol. 1, s. 294, 296, & vol. 2, s. 2-3). Yine de kabul etti hazırlamak için kısaltılmış bir versiyonu, iki yıl sonra yayımlanan Psikoloji: Ders Briefer; çok olurdu yaygın olarak kullanılan ve kurmak için yardımcı olarak ününü yaşayan en önde gelen Amerikalı psikolog. Tapu ve kadastro genel müdürlüğü görevinden ayrıldı Harvard psikoloji laboratuvarı kendini adamış ve öğretim felsefe ve yazma.

1897 yılında, James ilk felsefi kitap, İnanmak ve İrade Other Essays Popüler Felsefe yayınlandı, adanmış Charles Sanders Peirce. Ertesi yıl, University of California at Berkeley, stanford üniversitesi'nde yaptığı bir anlatım, "Felsefi Kavramları ve Pratik Sonuçları," başlatmak için yardımcı olan pragmatizm olarak ülke çapında bir felsefe hareketi. 1899 yılında, onun Görüşmeler Öğretmenler günü için Psikoloji ve Bazı Öğrenciler, İdeallerini Yaşam yayımlandı. Overworked, Harvard ve tehlikeye onun kırılgan sağlığı, fiziksel bir çöküntü yaşadı ve aynı yıl. Kurtarma sırasında, onun sağlığını okudu geniş bir yelpazede hesapları hazırlanan dini tecrübe ve onun Gifford Lectures, o delivered at University of Edinburgh 1901-02. Bu seyfettin'in Bu Dinsel Deneyim Çeşitleri 1902 yılında oldukça başarılı olduğunu kanıtladı olmasına rağmen James kendini memnun olmadı, onlara inanmaya içeren çok fazla raporlama ve gerçekler üzerine çok az felsefi analizi.

İçin hayatının geri kalan, James geliştirme odaklanmak kendi felsefe, deneme yazmak ve konferanslar daha sonra toplanan ve yayınlanan dört kitap. 1906 baharında aldı izinli Harvard misafir profesörlük çekmek için Stanford Üniversitesi'nde konferans serisi olsa, onun Kaliforniya'da tarafından kesildi büyük San Francisco depremi. Geç ve erken 1906 1907, o teslim onun üzerine dersler Pragmatizm Boston ve Columbia üniversitelerinde yayıncılık onları baharında 1907. O da bir yıl oldu istifa etti Harvard, o endişeli yapabilmek için önce ölmek olabilir, onun tam bir felsefi sistem, hem o acı oldu anjin ve nefes darlığı. O teslim Hibbert Dersler 1908'de İngiltere'de yayımlanan bir sonraki yıl olarak Çoğulcu Bir Evren, mücadele etmeyi amaçlayan neo-Hegelci idealizm o zamana yaygın İngiltere geliyor. Bu arada, kapılmıştı saldırı fikri filozoflar tarafından mainstream onun için pragmatik tedavi gerçeğin savundu içinde deneme oluşan bir koleksiyon 1909 yılında yayınlanan Anlamı Gerçeği.

Ertesi yıl, James sol kalp sorunu bu yüzden onu boğulmuş yorgunluk normal faaliyetleri oldukça zor oldu. Bastırmaya çalışıyordu tam onun ders kitabı Bazı temel Felsefe alanlarındaki Problemlerin, öldü ama üzerinde 26 ağustos 1910. 1911 yılında, onun ders kitabı, oğlu tarafından düzenlenmiş Henry ve onunAnıları ve Çalışmaları edildi ölümünden sonra yayınlandı. 1912 yılında, onun Denemeler Radikal Ampirizm yayınlandığı ardından, 1920 yılında, bazıları tarafından onun Toplanan Makaleler ve İncelemeler ve Harfleri William James düzenlediğiniz oğlu tarafından iki cilt Henry. Onun yazıları bölüm çünkü hayatta kalmayı başarmış kışkırtıcı dürüstlük onun fikirleri yüzünden değil, aynı zamanda canlı, bazen açık saçık, hangi stilde onları ifade etti. İçinde Çoğulcu Bir Evren o övüngenlik filozofların teknik jargon kullanmak yerine açık, basit dili. O anlık düşünme denemeleri ve tazelik ifade edilmesini savunuyor orada (Evren, s. 129-130). Bu söylenmiştir (romancı tarafından Rebecca West), Henry James yazdı kurgu vardı sanki felsefe, ağabeyi William yazdı felsefe renkli tarzıyla tipik kurgu.

0 yorum:

Yorum Gönder