Real Madrid Galatasaray Son Dakika

27 Kasım 2013 Çarşamba

Leucippus kurucusu oldu Atomism. Biz onun hakkında hiçbir şey bilmiyor hayatı, kitap dahil edilmiş görünüyor toplanan işleri Demokritos. Yazar yoktur sonraki Theophrastos olmuş gibi görünmektedir ayırt etmek mümkün kılan, onun öğretmenlik müridi onun daha ünlü. Nitekim onun varlığını inkar etmiştir üzerinde olsa da, tamamen gerekçesiyle yetersiz.

Aristoteles verir hesabını açık ve anlaşılır bir şekilde Leucippus' teorisi ortaya çıktı. Kaynaklandığı Parmenides' denial of the void, hangi imkansızlığını çokluk ve hareket aşılanarak. Leucippus keşfettim kendisini sözde bir teori olan önleyeceğini bu sonucu doğurmaktadır. Diye itiraf etti olabileceğini hiçbir hareket yoktu varsa, void, ve o olayla tanımlamak yanlış olduğunu void ile varolmayan. Leucippus ilk filozof, teyit için tam bir bilinç ne yaptığını, boş uzay varlığını. Pisagor void olmuştu daha fazla veya daha az ile özdeşleşmiş 'hava', ama geçersizdir Leucippus gerçekten bir vakum.

Ayrıca uzay vücut vardı, ve bu Leucippus atfedilen tüm özelliklerini Parmenides kavramı gerçek. Varsayım, bir sürü boş yer, ancak mümkün kıldı olduğunu beyan vardı böyle sonsuz sayıda reals, görünmez çünkü kendi küçüklük, ama her sahip, tüm işaretleri Parmenidean Bir, ve özellikle her bölünmez gibi. Bu taşındı boş alanda ve bunların kombinasyonları ortaya çıkmasına neden olabilir algıladığımız şeyler duyuları ile. Çoğulculuk oldu belirtildiği en az tutarlı ve mantıklı bir şekilde. Demokritos karşılaştırıldığında hareketleri ruh atomlarının o halde tanecikler sunbeam hangi dart ve oraya buraya her yöne rüzgar olmadığında bile, ve biz oldukça mayıs varsayalım gördü hareketle özgün, diğer atomların hemen hemen aynı şekilde.

Atomu, matematiksel olarak değil bölünmez Pisagor gibi monads, ama onlar fiziksel olarak bölünmez çünkü onları boş bir yer yoktur. Teorik olarak, sonra, bir atom için bir neden yoktur olmamalıdır kadar büyük bir dünya. Böyle bir atom olurdu Küre kadar aynı şeyi Parmenides, boş olmasaydı alanı dışında ve bu dünyaların çokluğu. Nitekim, ancak, bütün atomlar görünmez. Bu demek değildir ki, tabii ki hepsi aynı boyutta; için için bir oda var sonsuz bir çeşitlilik boyutları asgari sınırın altında görünür. Leucippus açıkladı olgusu kilo ölçülerine atomlar ve onların yanma, ama o yoktu real madrid galatasaray canlı izle ağırlık konuda kendisini bir ilköğretim özelliği organları. Aristoteles açıkça söylüyor hiçbiri seleflerinin bir şey söylemişti mutlak ağırlık ve hafiflik, ama sadece nisbi ağırlık ve hafiflik, Epikuros ve atfetmek için ilk atom ağırlığı. Ağırlık önceki atomists sadece ikincil bir fenomen ortaya çıkan bir tarzda izah etmek, aşırı büyüklük. Bu görülecektir ki bu bağlamda erken atomists çok daha bilimsel Epikuros ve hatta daha Aristo. Anlayışı mutlak ağırlık bilimde yeri yoktur, ve gerçekten en çarpıcı gerçek bilimsel çizimler içgüdüsü yunanlı filozofların hiç kimsenin şimdiye kadar yapılmış Aristoteles öncesi bt kullanımı, Platon ve bunu hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir.

İlk etkisi atomların hareket atoma ait olduğunu zekalı oldukları için değil 'ağır', çünkü bu onları daha fazla maruz etkisi daha küçük. Özellikle, atomlar düzensiz bir şekil haline dolaşmış ve form grupları birbirleriyle olan atomlardan daha fazla maruz hala etkisi ve bunun sonucunda geriliği. En küçük ve roundest atomlar, diğer taraftan, orijinal halini muhafaza en iyi hareketleri, ve bunlar ateş atomlarının oluşmaktadır. Bir sonsuz boşluk içinde olan atomlar sonsuz sayıda, sayısız şekil ve boyutlarda sürekli isabet eden bir başka üzerine her yöne olacak sonsuz sayıda yerlerde bir vorteks hareketi tarafından düzenlenir ve onların etkisi. bu durumda, başında var bir dünya. Atfetmek doğru değildir bu şansı, daha sonra yazarlar olarak yapmak. Bu izler mutlaka itibaren varsayımlarımız sistem. Tek parça Leucippus biz etkiye sahip 'Boşa olmuyor hiçbir şey için, ama her şeyin bir zeminden (logolar) ve zorunluluk'.

0 yorum:

Yorum Gönder