Bayram Namazı Son Dakika

10 Ekim 2013 Perşembe

Odak Yang Xiong adlı yazıları sırasında orta yıllık yaşamı boyunca yaygın olarak görülen yansıtan doğru eğilim Han ve senkretizm korelatif kozmoloji. Süre ayrılık Savaşan Devletler dönemine (M.Ö 475-221) için verimli bir toprak sağlanan bayındır "Yüz Düşünce Okulları" (baijia)birleşmesi gündeme getirdiği, Qin (M.Ö 221-206) ve Eski Han hanedanları ivme sağlamıştır onların coalescence. Bu arada çeşitli görüşleri sırasında Qin ve Han dönemleri görülebilir çalışıyor gibi Lüshi chunqiu (İlkbahar ve Sonbahar Annals Bay Lu) ve Huainanzi (Ustası Huainan), çeşitli akarsu olan uyum antik Çin düşüncesi de dahil olmak üzere Taoizm, Konfüçyüsçülük, yasalara saygı, Huang-Lao düşünce, Militarizm, Mohism veyinyang ve wuxing (Beş Faz) düşünülür.


Olsa Konfüçyüsçülük ve egemen olmuşlardır resmi bir düşünce okulu Han, ödünç yoğun olarak önceki okullarına, özellikle yinyang ve wuxing okullar. Eski açıklıyor tüm varlıklar ve olaylar arasındaki etkileşim bakımından birbirine bağlı iki özellikleri, yin (ilişkili olup karanlık basınca, pasiflik, ve kadınlık) ve yang (ışık ile ilişkili, faaliyet, ve erkeklik). İkincisi alır benzer bir yaklaşım için doğal olayları anlama ama fikrini içerir "Beş aşamada" (her ile ilişkili metal, tahta, su, ateş ve toprak, sırasıyla) başarılı birbirlerine hiç bitmeyen bir döngüsel bir süreçtir. Birleşmenin Konfüçyüsçülük yinyang ve wuxingkuram yazılarında özellikle belirgin alimi Dong Zhongshu (179-104 ECB), kimin Chunqiu fanlu (Bereketli Çiy İlkbahar ve Sonbahar Annals of) gösterilmektedir arasında bir sentez Konfüçyüsçü ve etik bir amalgam yinyang ve wuxing kozmoloji. Geliştirmeye çalışır ayrıntılı sınıflandırma sistemleri (leishu) da yaygındı ve bu dönemde bir parçası olarak görülebilir doğru eğilim daha büyük syncretization. Bu tablolar sık kullandığınız Beş Faz kozmolojik çerçeve içerisinde düzenlendiğini analogically ilgili dernek temelinde, yerine temelinde bazı kesikli özü. Görüleceği gibi Yang Xiong' Tai xuan, korelasyonlar temelini oluşturan bu sınıflandırma sistemleri şaşırtıcı olabilir - özellikle kimseye aşina türlü karmaşık bulunan dernekler erken Çince kültür.

b. Eski Metin / Yeni Tartışmalara Metin

Birçok tarihçi Çin felsefesinin belirledik Yang Xiong son ve en tanınmış eseridir, Fa yan (Kelimeler İle Yaşamak), daha akılcı ve temsilcisi olarak ayık fikirli form Konfüçyüsçülük olarak bilinen Eski Okul Metin (guxue). Aksine Yeni Okul Metin, hangi dayanıyordu sürümleri klasikleri yazılmış basit ve resmen tanınan script olarak bilinen Han hanedanı "yeni script" (jinwen), Eski Okul Metin güvendi sürümleri yazılı arkaik komut dosyaları (guwen) karakterler ve kurban bayramı namaz saatleri Zhou hanedanlığı (c. 1100-221 ECB). Efsaneye göre bu ikinci metinler atlattı kitap yakma Qin hanedanı tarafından yalan içinde gizli ev duvarları, Konfüçyüs. Genel olarak konuşursak, Eski Okul Metin ile ilişkilendirildi daha basit, daha pragmatik felsefenin Konfüçyüs ' yerli devlet Lu iken Yeni Metin okulu ile ilişkilendirildi genellikle fantastik yazıları Zou Yan (305-240 ECB), anavatanı ve Qi kurucusu yinyang ve wuxing düşünce okulları.


Sürüne geç Eski Han hanedanı, Konfüçyüsçülük, tesiri altında kaldı yinyang ve wuxing teorileri terfi tarafından Yeni Metin taraftarları. Bu dönemde, Yeni Metin alimler giderek ilgilenmeye ezoterik klasikleri okumaları, kozmolojik spekülasyon ve musibet ve yorumu ayet vardır. Baş temsilcileri bu nedenle, bu dönemde klasik alimler yaygın istihdam wuxing ve yinyang korelasyonlar, sayısal hesaplamalar, çeşitli teknikler ve kehanet anlamak ve uyum sürekliliği insanlık, doğa ve atalarının ruhları ve tahmini aksamalar.


Tarafından abdülmecid son İmparatorları Eski Han, kullanımı yinyang ve wuxing teorisi yorumlarken klasikleri ve tarihin ilerleme yakından paralellik arayışı içinde uydurma kitap ve oracle yorumdan tedavi, klasik olarak falcılık kullanılan kitapçıkları ve raporları olağandışı olayların değil cesaretle öğüt İmparator görüldüğü gibi Zou ve Yan Dong Zhongshu - ama yaranmaya iktidardakiler. Bu eğilim ile doruk noktasına ulaştığı Wang Mang, kimin iktidara ve nihai gasbı ile ilişkili idi ve büyük ölçüde meşru tarafından, yüzlerce olumlu gelişmeler de cömert ve ödüllendirici olanlar bildirilen onları.


Alimler ayrılır olup Eski Okul Metin kökenli Xunzi subesi Konfüçyüsçülük, en niteleyen bu hareketi olarak rasyonel bir tepki için aşırılıkları Yeni okul Metin, kimin etkisi bırakmıştı Han mahkeme ve onun bilim adamları ağır bağımlı yinyang ve wuxing düşünme. Daha geniş anlamda, Eski okul Metin bir tepki olarak görülebilir ve çoğunlukla irrasyonel dünya batıl geç Eski Han - bir dünya klasikleri olarak yorumlanır içeren gizli sihirli formülleri ve prognostications, konuşmak tarafından hayran oldu ölümsüzlerin, kendisini alt kısmına yakın tarihi yükseliş ve düşüş döngüsü, yorumlanır ve her geçen İmparator ve çocuksuz raporları felaketler alametleri olarak korkunç olmak.

0 yorum:

Yorum Gönder