Helal Sex Shop Son Dakika

21 Ekim 2013 Pazartesi

Arka plan ve Yazar

Açısından edebi kaynaklardan gibi erken bir kanıt yoktur en eski Vedik metninde Ṛg Veda (c. 1200 - c. MÖ 1500)olduğunu, yogībenzeri zahitleri kenarlarında Vedik dünya. Açısından arkeolojik kayıtlarda, mühürler bulunan İndus Vadisi siteleri (c. 3000 - c. MÖ 1500) temsilleri ile bir oturmuş rakamlar açıkyoga duruş (en ünlü isimlerinden oturduğundan padmāsana, lotus, poz genişletilmiş silah ve dizler üzerine oturtulmuş bir klasik meditatif duruş), önermek, ne olursa olsun onun edebi kökenleri, Yoga Hindistan üzerinde uygulanan olmuştur 4000 yıl boyunca iyi için. Ancak, bu geç Vedik yaş damgasını vuran bereketli spekülasyonlar ifade edilen bir tür metinleri denilen Upaniṣads (c. 800 - c. MÖ 600), bu ürünlerini açıkça ilişkin klasik Yoga bunlar edebi kaynaklarda ilk körüklü.

Süre konusunda özellikle Upaniṣads jñāna ya da anlayışa Brahman, Mutlak Hakikat, ekimi sayesinde bilgi vardır ve hatasız başvurular için bir tekniği gerçekleştirmek için Brahman (yerelleştirilmiş yönüātman) adlı Yoga. Olarak ile Upaniṣads genel, bulamazsak burada sistematik felsefe, ama mystico-şiirsel sözler olsa derin içerik (Kaṭha Upaniṣad Vİ.11-18; Śvetāśvatara Upaniṣad İİ.8-15; Maitrī Upaniṣad Vİ.18). Bu Mahābhārata Destanı en büyük epik edebiyat dünyasında, aynı zamanda koruyan önemli maddi evrimi temsil eden Yoga, gerçekten de, terim "yoga" ve "yogī" ortaya yaklaşık 900 kez boyunca Epik. Genellikle tarihli 9 arasında bir yerdeth-4th yüzyıllar C.E., Destan sergiler arasında geçiş kökeni Yoga Upaniṣadic, ifadesinde dönemi ve sistematize gelenekleri temsil gibi Yoga klasik dönemde tarafından Patañjali. Ortasında yuvalanmış olan destanlar, tanınmış Bhagavad Gītā (c. 4th yüzyıl MÖ), iyi bir bölümünü ayırdığı onun için toplu Yoga uygulamaları, hangi gördüğü "antik" (IV.3).

Bu, elbette, ile ilgili uygulamalar olduğunu gösterir Yoga kazandığı para geniş yüzyıl önce common era, ile açıkça belirlenebilir bir dizi temel teknikleri ve uygulamaları genel ve biz burada sadece helal sex shop gerçeği ima bilim adamları, uzun bir ortak noktaya dikkat çekti kelime ve kavramlar arasında Yoga Sūtras (YS) ve Budist metinler. Tüm bu alt çizgi olduğunu ve bir küme birbirine bağlı ve çok sayıda çapraz gübreleme türevleri Yoga meditasyon - Budist ve Jain yanı sıra, Hindu - önce Patañjali, tüm çizilmiş ama ortak bir alacalı havuzu terminolojileri, uygulamaları ve kavramları (ve, gerçekten de, yapılan birçok suşları günümüze kadar devam). Daha yakın alaka Sūtras gerçektir Yoga tarihinin içinden çıkılmaz bir hal alabilir ki Sāṁkhya geleneği. Sāṁkhya sağlar metafizik altyapısı için Yoga (bölümüde metafizik)ve böylelikle de vazgeçilmez bir anlayış için Yoga. İken hem de Yoga ve Sāṁkhya paylaşmak metafizik ve aynı ortak hedefi özgürleştirici purubir onun kapsülleme, kendi yöntemleri farklıdır.

Sāṁkhya kaplar kendisini muhakeme yolu ile ulaşmak için kurtuluş, özellikle analizi ile kendisini ilgilendiren maddeler manifoldu prakti hangi purubir olacaktı extricated, ve daha fazla Yoga meditasyon yolu ile, üzerinde dikkatini odaklama zihin yapısı ve bilinç ve konsantrasyon teknikleri pratik bir yöntem sağlamak geçerek purubir izole edilebilir ve extricated. Sāṁkhya olmuş gibi görünmektedir belki de en eski felsefi sisteme şekil almış geç Vedik dönem, nüfuz etti ve hemen hemen tüm izleyen Hindu geleneklerine; gerçekten de klasik Yoga Patañjali olarak görülen bir tür neo-Sāṁkhya, eski güncelleniyor Sāṁkhya geleneği haline getirmek için daha fazla konuşma ile teknik felsefi gelenekler ortaya çıkmıştı tarafından 3-5th yüzyıllar C.E., özellikle Budist düşünce. Aslında, Sāṁkhya ve Yoga düşünülmemelidir kadar farklı okullardan çok geç tarih: Yoga için ilk başvuru olarak kendini belirgin bir okul gibi görünüyor yazılarında Śaṅkara 9th yüzyılda CE Yoga ve Sāṁkhya içinde Upaniṣads ve Epik bakın sadece iki farklı yolları ile kurtuluş ve meditasyon bilgi ile kurtuluş, sırasıyla.

Bir ekleyebilirsiniz, bir kenara bırakırsak, bu ikinci 900 küsur başvurular için Yoga içinde Mahābhārata, orada sadece iki bahseder āsana, duruş, üçüncü ekstremite Patañjali sistem. Ne Upaniṣads ne de Gītā söz duruş anlamında germe egzersizleri ve bedensel pozlar (terim olarak kullanılan "seat" yerine bedensel duruşlar)ve Patañjali kendini sadece üç kısa ayırıyor sūtras onun bu yönünü metin uygular. Bu yeniden yapılandırma, sunum ve algılama Yoga öncelikle ve hatta sadece āsana anlamında bedensel pozlar, daha sonra, aslında modern bir Batı fenomeni bulur ve emsali Yoga premodern geleneği. Bu zengin ve verimli post-Vedik bağlamında, sonra, ortaya çıkmış bir birey olarak adlandırılan Patañjali kimin sistematizasyonu heterojen yöntemler Yoga geldi için yetkili tüm izleyen ve onun uygulayıcıları sistemi sonunda somutlaşan biri haline altı okul klasik Hint felsefesi. Burada vurgulamak önemlidir Patañjali kurucusu değildir mucidi veya Yoga, kökeni, yukarıda belirtildiği gibi, vardı onu öncesinde uzun ilkel ve efsanevi kez. Patañjali sistematize önceden var olan gelenekleri ve yazılmış neler geldi ufuklar metin için Yoga disiplin. Hiçbir zaman bir tek biçimli bir Yoga okulu, Ur veya-Yoga (veya herhangi bir Hint bu konuda düşünce okulu): there was çoğulluğu türevleri, ve kesinlikle farklı kavramsallaştırmaları meditatif uygulamalara da adlandırılan edildi Yoga. Örneğin, süre Patañjali kendi sistemini düzenler sekiz içine bacaklarda ve Mahābhārata, çok, Yoga konuşuyor sahip olarak sekiz "nitelikleri" (aṣṭaguṇita, Xİİ.304.7), ilk olarak Maitrī 2 Upaniṣadnd yüzyıl MÖ, bir referansı yok altı çakı gibi Yoga (Vİ.18), mevcut Viṣṇu Purāṇa (Vİ.7.91). Benzer doğrultuda, çeşitli göndermeler vardır oniki yoga ve yedidhāraṇās (dhāraṇā altıncısı olarak kabul edilir Patañjali en bacaklarda) found in Epik Mahābhārata. Böylece Yoga olarak iyi anlaşılan bir küme teknikleri, biraz daha ve biraz daha az sistematize, o temeline manzara antik Hindistan. Bu çakışan birleştirildi ve çeşitli gelenekleri gün gibi jñāna, bilgiye dayalı gelenekler sağlayan bu sistemler ile pratik bir yöntem ve tekniği ulaşmak için deneyimli tabanlı bilincin dönüşümü. Patañjali, ancak kendine özgü sistematiği için zaman oldu bu tekniklerin en baskın olarak karşımıza çıkıyor, fakat hiçbir suretle özel sürüm.

0 yorum:

Yorum Gönder