idman tv

2 Ekim 2013 Çarşamba

Ne sıralar şey vardır bu adaylar? Özellikle, hamilin hakikat-değerleri olarak kabul edilmelidir dil öğeleri (ve bunun bir sonucu olarak, öğeleri içinde belirli dillerde)veya bunlar dilsel olmayan öğeleri ya da her ikisi de mi? Buna ek olarak, varlık olarak kabul edilmesi beton varlıkları, yani., bir şeyler afak ve uzaydaki pozisyonu, ya da zaman olarak kabul edilmesi özet varlıkları, yani., olarak olmanın ne ne de zamansal ve mekansal kavramlar mı?

Cümleler dilsel öğeleri: bunlar var ya da diğer bazı dil, doğal bir ya da dil gibi ingilizce veya yapay bir dil gibi bir bilgisayar dilidir. Ancak, terim olarak "cümle" iki duyular: cümle-token ve cümle tipi. Bu ingilizce cümle üç-tüm simgeleri aynı cümlede tipi:

  • Satürn altıncı gezegen-Güneş.
  • Satürn altıncı gezegen-Güneş.
  • Satürn altıncı gezegen-Güneş.

Cümle-belirteçleri somut nesneler. Onlar oluşur kağıt üzerinde mürekkep izlerini, sesler ya da dizileri, yamalar veya hafif bir bilgisayarda monitör, vb. Cümle-uzay ve zaman belirteçleri mevcut; onlar uzayda bulunabilir ve tarih olabilir. Cümle türleri olamaz. Onlar soyut nesneler. (Benzer ayrımlar yapılabilir harfler, kelimeler, idman tv biss key sayılar için, müzik notaları için bir çıta, hatta herhangi bir semboller olursa olsun.)

Belki cümle-belirteçleri be taşıyıcılar hakikat değerleri?

Bir nedeni lehine belirteçleri türleri üzerinde ilgili sorunlarını çözmek, sözde "belirtisel" (veya "token dönüşlü") terimleri gibi "ben" ve "burada" ve "şimdi". İddiadır cümle ile ifade-type "çikolatayı severim" doğru ya da yanlış? Peki, bu kim bağlıdır "ben" kastediyor. Eğer Jack, çikolata seven, şöyle der : "ben çikolata gibi", o zaman ne dedi; doğrudur; fakat eğer Jill, çikolata sevmeyen, şöyle der : "ben çikolata gibi", daha sonra söylediği yanlıştır. Olsaydı cümle tiplerini taşıyıcılar hakikat değerleri, daha sonra cümle-type "çikolatayı severim" hem gerçek hem de yanlış olacağını kabul edilemez bir çelişkidir. Bu çelişki bir kaçınılması gereken, ama bir tek savunuyor cümle-belirteçleri taşıyıcılar hakikat-değerlerine, bu durumda tek bir cümle olmasına rağmen-dahil türü, iki ayrı tür vardır : cümle-işaretleri.

İkinci bir sebep olduğunu savunarak cümle-işaretleri yerine, cümle türleri, hamilin hakikat-değerler tarafından ileri sürülmektedir nominalist filozoflar. Nominalists niyet olarak izin vermek için kaç soyut nesneler olarak mümkün. Müşfiktir, cümle tipleri ve soyut nesnelerin cümle-belirteçleri somut nesneler, nominalists savunacağım aslında çıkardı cümle ya da yazılı-belirteçleri uygun elçi'nin hakikat-değerleri.

Ama o cümle teorisi-belirteçleri taşıyıcılar hakikat değerleri kendi sorunları var. Bir itiraz nominalist teorim vardı orada hiçbir dil-kullanıcılar, sonra hiçbir gerçekleri olacaktı. (İtiraz ve aynı düzeltilmelidir olduğunu savunarak karşı inançlar bu taşıyıcılar hakikat değerleri: vardı orada hiçbir bilinçli yaratıklar sonra, artık hiçbir şey inanç ve böylece, hiçbir gerçekleri veya yalanlar bile gerçeği bilinçli bir şeyin olmadığını yaratıklar - kabul edilemez paradoksal yoktur.)

Ve ikinci bir itiraz - cümle teorisi için-belirteçleri taşıyıcılar hakikat-değerleri - buna rağmen vardır dil-kullanıcılar, cümleleri vardır, hiç olmadığı kadar çıkardı ve asla da olmayacaktır. (Düşünün, örneğin, dıstınct numarası farklı şekillerde bir deste iskambil kartları düzenlenebilir. Sayı, 8×1067 [haneli "8" izledi altmış yedi sıfır], o kadar uçsuz bucaksız olduğunu asla yeterli olacaktır cümle-belirteçleri geçmişte veya gelecekte dünyanın her tanımlamak için eşsiz bir düzenleme. Ve orada sayısız diğer örnekler de mevcuttur.) Cümle-belirteçleri, sonra, olarak tanımlanamaz. elçi'nin hakikat-değerleri - sadece orada da çok az cümle-işaretleri.

Böylece iki kuram - (ı) bu cümle-belirteçleri taşıyıcılar hakikat değerleri ve (ıı) o cümle türleri, hamilin hakikat-değerleri - zorluklarla karşılaşacak. Olabilir önermeler be taşıyıcılar hakikat değerleri?

Kaçmak için seçme ikilemi arasında belirteçleri ve türleri, önermeler olduğu ileri sürülmüş ilköğretim elçi'nin hakikat-değerleri.

Aşağıdaki beş cümle, farklı dillerde olan, fakat bunların hepsi ifade etmek için kullanılır genellikle aynı önerme ya da deyim.

Satürn altıncı gezegen-Güneş.[İngilizce]
Satürn je šestá planeta od slunce.[Çek]
Saturne est la sixième la planète plus éloignée du soleil.[Fransız]
[İbranice]
Satürn er den sjette planeten fra solen.[Norveç]

Gerçeği savını Satürn altıncı gezegen-Güneş bağlı olması nedeniyle güneş sisteminin fizik, herhangi bir belirgin yolu üzerinde insan kongre. Buna karşılık, ne demek bu beş cümlenin kısmen bağlıdır yapar insan kongre. İngilizce konuşanlar vardı seçilen benimsemeye kelime "Saturn" adı olarak farklı bir özel gezegene ilk cümle olur yalan yanlış şeyler dile getirdiler. Seçerek önermeler yerine cümleler taşıyıcılar olarak hakikat değerleri, bu rölativite teorisinin insan sözleşmeler için geçerli değildir hakikat, bir noktası dikkate alacağını pek çok filozof, bir erdem bir theory of truth.

Önermelerin soyut varlıklar; uzay ve zaman içinde bunlar yok. Bazen söylenen "zamansız", "ebedi", ya da "omnitemporal" kuruluşlar. Terminolojiyi bir yana, en önemli nokta şudur ki önermelerin değil, somut (veya malzeme) nesneler. Ne de, bu konuda, onlar zihinsel varlıklar oldukları halde, "düşünceler" olarakFrege öne sürmüştü on dokuzuncu yüzyılda. Teoride bu önermelerin taşıyıcılar hakikat-değerlerini de eleştirilmiştir. Nominalists soyut nesne karakter önermeleri. Başka bir şikayet yeterince açık değil o zaman bu hareketini aynı önermeler karşıt olarak benzer önermeler. Bu gibi çok olduğundan şikayet belirleyemiyoruz zaman iki cümle ile tamamen aynı anlamı taşımaktadır. Cümleler ve önermeler arasındaki ilişkiyi ciddi bir felsefi sorundur.

Çünkü daha fazla tercih teorisi ve menfaat uğruna ve tutarlılık, kuram önermeler - ve cümleler değil - hamilin gerçeği-kabul edilecek değerler bu makalede. Biz konuşurken aşağıda "hakikatler", kast ediyoruz önermeler doğru. Ama neredeyse gerektiğine dikkat çekti bütün o iddiaların aşağıda muadilleri var nominalistic teorilerini reddeden önermeler.

0 yorum:

Yorum Gönder