Ultra HD Son Haber

17 Ekim 2013 Perşembe

Olarak Kanat-tsit Chan ve diğerleri belirttiği gibi görünüm için hangi Yang Xiong en ünlü haline gelmiştir - bu insan doğası iyi ve kötünün bir karışımı - düzensizlik sadece tek bir geçit Fa yan (3:2) değildir ve herhangi bir daha fazla detaylandırılmış:

İnsan doğasında bulunan bir geçinip [hun] iyi ve kötü eğilimlerin. Yetiştirilmesi iyi eğilimler iyi bir kişi yapar. Yetiştirilmesi kötü olanları ahlaksız bir kişi yapar. Bu kuvvet [qi] - bir at gibi değil midir sürücüler doğru bir iyi veya kötü?

Bu pek miktarda sürdürülebilir gelişmesine tür bir insan doğası bulundu, örneğin, çalışmalarında Mencius veya Xunzi, zıt kutup teşkil eden continuum üzerinde antik Çin insan manzaraları doğa. Yine de, Yang Xiong görüşüne rağmen, burada savunmasız felsefe açısından, çelişmektedir Mencius' görüşünü insan doğası başlangıçta yalnızca iyi ve çarpık (ama asla tamamen yok eder) ihmal edilmesi ya da olumsuz etkiler. Sonra Mencius' görünümünde oldu ortodoks arasında bir Confucians sırasında, özellikle Neo-Konfüçyüsçü hareketi ortaçağ ve erken modern Çin, Yang Xiong geldi çalışmaları büyük bir anlaşma için eleştirilerine Confucians. Böylece, daha doğrusu gibi Xunzi, Yang Xiong bir şey olarak görülebilir siyah bir koyunun erken Confucians ultra hd çözünürlük çünkü onun sapma ne oldu Konfüçyüsçü ortodoksi ileriki yaşlarda.

5. Manzum Eserleri

Edilmeden önce mahkemeye çağrılır, Yang Xiong şiirsel bir dizi yazdı da yalnızca bir adet - Fan sao (Çürüten Üzüntü) - kurtulabildi. Olarak Yang Xiong açıklar otobiyografisinde, Sao Fan yanıt olarak yazılmıştır Li sao (Karşılaşma Üzüntü), bir şiir Savaşan Devletler tarafından efsanevi şair Qu Yuan (340-278 ECB). Göre Shiji (Kayıt Tarihi) hesap, Qu Yuan olarak görev güvenilir bir Kral resmi Huai Chu, ama sonra söyledi kıskanç bir iftira bakanı düştü o iyilik ve sürgün edildi. Qu Yuan umutsuzca mülklerine geri dönmek hizmet Kral Huai, ama sonunda o ümitlerini kesmişler ve sonra beste Li sao, kendisi boğuldu.

Yang Xiong' Fan sao benzer tarzdadır Qu yuan'ın Li sao, görünümünü ise çok farklı. Qu Yuan gördüm tek seçenek olarak intihar için sol kişilerin karakter yaşayan bozuk bir yaş. Yang Xiong, diğer taraftan, karşılaştırır Qu yuan'ın yanıt siyasi alanda başarısızlık ile Konfüçyüs yanıt. Aksine Qu Yuan, Konfüçyüs ' ararken hayal kırıklıkları eden yöneticiler kullanacaktı onu iyi hale getirmek "hükümet" durmadı onu tam bir hayat yaşayan seyahat, öğretim ve yazma. Burada ve onun daha sonraki felsefi eserler buluyoruz Yang Xiong başarı ve başarısızlık korumak olduğunu aşağı gelmiyor ama bireysel çaba ile ne çok şey var zamanlarda ve durumlarda bir hayat vardır. Eğer bir does not meet kişinin oyunculuk için uygun zaman ardından emekli veya çekilme ve benzeri bir yılan ya da ejderha yalan batık ya da bir anka kuşu gibi gizli kalır ve bekleyin kez daha avantajlı.

Sırada mahkeme, Yang Xiong oluşan bir dizi öncelikle otobiyografik şiirsel parçalara onun yansıttığı yoksulluk, asılıyor pozisyon, tanıma eksikliği ve alay çeşitli güçlükler ve hayal kırıklıkları var doğurmuş. İçinde Jie chao (Çözme Alay), örneğin, Yang Xiong olarak kendini canlandırıyor onun için alay pozisyon düşük ve onun hatası etkilemek için mahkeme. Yanıt Yang Xiong tekrarlar ve bir tanıdık tema yazdıklarını savunarak, kuşatılmış bir çağda kaos, o sessiz kalır ve daha iyi bilinmeyen bu yana, David R. Knechtges onu çevirir, "kapmak isteyenler için güç ölür, ve sessiz kalanlar hayatta; ulaşanlar en yüksek konumlara tehlikeye aile, edenler ise kendilerini korumak bozulmamış hayatta." İçinde Zhu bin (Kovma Yoksulluk), Yang Xiong dışladığı davetsiz misafir adlı "Yoksulluk" kimin kalan varlığı şairin yaşamı vardır zahmetli ve vücudunun tutulmuş onun sağlık, onu kesti arkadaşlar, yavaşladı ve office onun promosyon. Dinledikten sonra havalandırma Yang Xiong, Yoksulluk alçakgönüllülükle kabul eder, ama ayrılmak için ilk hatırlatıyor Yang Xiong erdem yoksul adaçayı Shun onu uyarır, açgözlülük ve tiranların Jie ve Zhi sunduğu bir teselli olduğunu çünkü onun sadece yokluk ki şair yapabiliyor ayı sıcak ve soğuk, ve özgürce yaşamak temkin. Aydın, Yang Xiong Yoksulluk ve özür ağırlıyor olarak onu şerefli bir misafir.

Yang Xiong yazdı çeşitli parçaları bir müzik türü olarak bilinen fu bir terim tarafından çevrilmiş Knechtges olarak "rhapsody." İşaretli tarafından onun süslü ve görüntüleri esrik sesi, bu tür oldu yaygın istihdam Han tarafından mahkeme yetkilileri aracı olarak dolaylı eleştiri sunan öğüt ve İmparator. Olarak Knechtges puan, en tanınmış erken yazarları rapsodiler gibi Lu Jia (228-140 ECB) ve Jia Yi (200-168 ECB), değildi ama sadece şairler de alim-görevlilerin görevi görüyorlardı, önerilerde bulunmak, remonstrance (jian) hükümdarları öyle yaptım ve şiirsel eserler aracılığıyla. İçinde rapsodiler daha sonra Eski Han gibi yazarlar Sima Xiangru, ancak, sözlü dekorasyon ve eğlence ön plana çıktı üzerinde talimat ve hatırlatmadır.

Hayatının ilk dönemlerinde mahkemede İmparator Cheng, Yang Xiong gönderilen bir dizi rapsodiler. İlk bakışta bu işleri biraz daha fazla gibi görünen süslü, hayali ve iltifat açıklamaları İmparatorluk gözlük. İçinde Fa yan (Kelimeler İle Yaşamak) ve otobiyografik onun biyografi bölümünde, ancak, Yang Xiong vurguluyor, önceki gibi şairler, tasavvur ediyordu birincil amacı edilecek işler bu remonstrance - tehlikeli siyasi bir görev olarak nitelendirildi en merkezi olarak görev Konfüçyüsçü alimi. Süre yüzeyde, Yang Xiong ' rapsodiler öbek cömert övgü üzerine İmparator, stern de ihtiva ederler ve kınama cezalarıyla uyarı. Örneğin, içinde hayal ürünü açıklamaları Emperyal ihtişam bulundu Ganquan fu (Sweet Springs Rhapsody), Yang Xiong dolaylı olarak admonishes İmparator Cheng daha ciddi olaylara işleri düşündüren, kinaye yoluyla, tıpkı şehvetli zorba krallar Jie ve Xia, İmparator Cheng ' ahlaksız davranış onun düşüşüne yol açacak. İçinde Jiaolie fu (Barikat Hunt Rhapsody) ve Changyang fu (Changyang Sarayı Rhapsody), her ikisi de anmak imparatorluk avı, Yang Xiong dolaylı olarak eleştiriyor avı gibi cömert, savurgan gözlük köylüler bu yükü yok ve kendi çiftlikleri ve tarım arazileri. Daha sonra yazılarında, gösterdiği iddia edilen Yang Xiong görmeye geldi sonunda tarzı süslü rhapsody olarak aşırı ve farkına vararak ahlaki ikaz vermeye çalıştık o gitmişti önemsenmeyen (değilse fark edilmeden), cariyelerin. O şiir yazmayı asla vazgeçmedi tamamen, ancak.

0 yorum:

Yorum Gönder