YGS Son Dakika

2 Ekim 2013 Çarşamba

Necessitarians aksine, iddia orada olduğunu fiziksel olarak ya da şiddetlidir ve "ekonomik" ya da "nomological") zorunluluktur. Sundukları iki farklı hesaplar. Kimine göre Necessitarians, fiziksel anlamda zorunlu bir özellik, Doğa Yasalarını (gerçeği ile birlikte, evrensellik, vb.); göre diğer Necessitarians, fiziksel zorunluluk içkin çok woof ve çözgü (stuff ve yapısı) evren.

Böylece, örneğin, öncelikle bu iki Necessitarian kuramları, elektron elektrik yükü taşıyacak-1.6 x 10-19Coulombs olduğundan bu yönde bir Doğa Yasası, usül ve evren, ya da 'yönetim' tarafından, bu fiziksel olarak gerekli (örn. nomological) prensibi (bir sayı ile birlikte diğerleri, tabii ki).

İkinci iki Necessitarian teorileri, "ihtiyaç", elektron taşıyan bu özel elektrik yükü "bulunduğu" elektron kendisi. Eğer bu tür 'doğa' bir elektron, işin doğası gereği insanlar bu elektrik yükü taşır. 2014 ygs Bu son hesap deyimi "Tüm elektronlar bir ücret ayı-1.6 x 10-19 Coulombs" Doğanın bir kanunudur çünkü doğru (veridically) açıklar dünyanın fiziksel bir gereklilik.1 ]

3. Paylaşılan Öğeleri Rakip Teoriler

Regularists ve Necessitarians olarak kabul beş koşul açıklamada için gerekli olan bir Doğa kanunudur.

Doğa yasaları
1.somut gerçekler değil, mantıksal olanlar;"Kaynama noktası kükürt alınmış olur 444.6° Celsius" ifade olgusal bir gerçek. "Her çift sayısı, bir" mantıksal gerçeği ifade eder.
2.doğruysa her yerde, her zaman ve her evrende;Hiçbir doğa kanunlarının tutmak için sadece planet earth (veya, Andromeda, bu konuda), ne de var mı tutmak için sadece on Sekizinci Yüzyıl ya da sadece mezozoik zaman için.
3.hiçbir içeren özel isimler;Doğa yasaları içerebilir genel kavramlar gibi "yığın", "renk", "yetenek", "sermaye", "diyabet", "yatırım geri dönüşü", vb.; ama içermiyor olabilir "gibi terimlerin Fraser Nehri", "planet Earth", "$59.22″, "18 haziran 1935″, "IBM", vb.
4.evrensel değerler veya istatistik iddiaları; ve"(Saf) bakır yürütmektedir elektrik" doğanın bir kanunu ifade eder. Ama "Yıldızlar" (her ne kadar gerçek) ifade etmez doğanın bir kanunu: bu ne bir ne de evrensel bir istatistik iddia.
5.şartlı olması iddiası kategorik olanlar.Kategorik iddiaları vardır eşdeğer koşullu iddiaları (örn. "There are no daimi devinim makineleri, birinci türden" eşdeğer "Eğer bir şey bir makine devamlı hareket sonra birinci türden değildir") için aday yasallık.2 ] 

Kategorik iddiaları (örn., yine, "yıldız Var") eşdeğer değildir conditionals için uygun aday olmayan yasallık.

Not: fizik Yasaları olan matematiksel olarak ifade alınır eliptik için koşullu gerçeklerdir. Örneğin, yasalar "mv = mo/(1 - v2/c2)½ " eşdeğer olarak okunacaktır "için herhangi bir massy nesne, eğer onun hız v, sonra onun kitle [mv] eşit durgun kütlesinin [mo] bölü ..."

Bu beş şart ortaklaşa yeterli bir önerme bir Doğa Yasası varlık? Regularists "evet"demek; Necessitarians, "hayır".

0 yorum:

Yorum Gönder