Juventus Galatasaray Son Dakika

2 Ekim 2013 Çarşamba

Necessitarians ehemmiyetli bir kaç örnek, diyorlar tasvir edilmiş olabilir sadece positing için gerekli koşullardan altıncı doğa yasaları, yani, tarafından positing doğal (fiziksel /nomik /nomological) zorunluluktur.

a. Kaza sonucu Gerçekleri Doğa Yasaları vs.

Moas (büyük bir uçamayan tek kuş Yeni Zelanda'da yaşayan) nesli tükenmiş olan bir asırdan fazla bir süredir. Biz varsayalım (bu örnek popper'ın [Mantığı Bilimsel bir Keşif, *Paslanmaya x]) bazı bunlardan biri (biz needn't hangisini biliyorsunuz) oldu en eski Moa hiç yaşamış. Herhalde onu yaşında öldü n yıl. Böylece ifade "Hayır moa yaş ötesinde yaşıyor n yıllar" gerçek (burada "lives" olarak kullanılıyor tenseless fiil). Üstelik bu açıklama tatmin diğer tüm gerekli belirtilen koşullar

Ama, Necessitarians, iddia edecektir "ifadelerine No moa yaş ötesinde yaşıyor n yıl" bir doğa yasası değildir. Bu sezgilere aykırı inanmak için böyle bir açıklama olabilir aynı (metafizik) temel olarak Juventus 2 Galatasaray 2 Maç Geniş Özeti Golleri izle "Hayır birinci türden devamlı hareket makine var", ya da, başka bir örnek gerekçe, "Hiçbir nesne kitle sahip hızlandırılarak ışık hızının ötesinde". İkincisi iyi niyetli beyanlar doğa yasaları; eski salt bir 'kaza sonucu' gerçeği. Fark yatıyor (sözde) aslında son iki durumlarda (yaklaşık makineleri ve devamlı hareket hakkında massy nesneleri), fiziksel olarak gerekli gerçekleri; eski (yaklaşık moas) sadece kaza sonucu gerçeği. Kullanmak için popper'ın terminoloji, hakiki doğa kanunları "korusun" bazı şeylerin; gerçekleri kaza sonucu değil. Herhalde en eski moa - biz onu ararım Ludwig öldü, bir bağırsak enfeksiyonu yaşında, (diyelim ki) 12 yıl. (Ben herhangi bir fikir ortalama ömrü ne moas oldu. Bunun konuyla ilgisi yok bizim için amaçlar.) Şimdi varsayalım Ludwig bir kardeşi vardı, Johann, aynı yumurtadan debriyaj yumurta, daha sonra bir saat Ludwig kendini. Yoksul Johann - o bir avcı tarafından vurularak 10 dakika önce Ludwig hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Ama, doğrusu vardı Johann çekilmiş değil, yaşamış olurdu o daha büyük bir yaş daha Ludwig. Aksine onun (çok hafif) ağabeyi Johann sapasağlam oldu. Johann giderken iyi oldu hayatta kalan Ludwig; sadece bu avcı gönderilir onu zamanından önce. Onun ölümü, bir talihsizlik oldu, tarafından görevlendirilmiş bir doğa kanunudur.

b. Yanlış Existentials

Yanlış varoluşsal sıralama tabloları "yanıkları Bazı gümüş -22° Celsius" ve "bir nehir Vardır kola" için mantıksal olarak eşdeğerdir açıklamaları tatmin edici beş yukarıda belirtilen gerekli şartları. Eğer bu koşullar bir set meydana getirirler edildi yeterli koşullar açıklamada için bir doğa yasası varlık, daha sonra ifadesinde "Hiçbir nehir oluşmaktadır cola" olurdu bir doğa kanunudur.3 ]

Gariplik daha derin gider. Verilen bu ne anlama fiziksel olarak imkansız olduğunu mantıklı bir şekilde tutarsız bir doğa yasası ile, sonra her yanlış varoluşsal sıralama tablosu "Bazı S P" veya "S a P" çıkıyordu, sadece yanlış, ama fiziksel olarak imkansız.

Ama kesinlikle "deyiminin bir nehir Vardır kola", her ne kadar yanlış, değil fiziksel olarak imkansız. Orada olabilir böyle bir nehir. O-cekti gerektirir sadece devasa bir kaza (başına gelen gibi 1912'de Boston kdv ne zaman çok büyük bir pekmez yırtık), ya da aptalca bir atık para büyük.

Eğer "bir nehir vardır kola" değil fiziksel olarak imkansız olarak kabul edilmelidir, sonra bir yada daha fazla bazı koşullar eklenmelidir için gerekli koşullar kümesi yasallık. Fiziksel zorunluluk gibi görünüyor gereken başka hastalığa.

c. Doom vs Arıza

Varsayalım (1) tek gezegen Dünya bu evrende zeki yaşam destek olması; ve (2), dünya'daki tüm yaşamı telef ve dünya'nın 1900 meteor çarpmış 10,000 km çapında. Açıkça, bu koşullar altında, Wright Kardeşler gelmezdi uçakla Kitty Hawk uçak. Olsa bile tinkerers ve mühendisler çalışıyor vardı yüzyıllar boyunca inşa etmek için havadan ağır uçan motorlu makine, herkes üretmek için başarısız olmuştu. Ama onların başarısızlığı oldu sadece başarısızlık; bu projeler de mahkum değil. Henüz, eğer evren vardı biraz farklı bir tarih henüz açıklanmış, deyimi var "havadan ağır motorlu uçan makine" meydana çıkıyordu fiziksel olarak imkansız; bu yüzden ilk proje oldu mahkum. Ama, Necessitarians tartışılır, tüm projeler başarısızlığa mahkumdur. Bazı mahkumdur, örn. herhangi bir hızlandırma girişimi massy nesne ışık hızının ötesinde, ya da, örneğin. oluşturmak için devamlı hareket makine birinci türden. Yine, sadece bir kaza olarak gerçekleri ve hukuki doğruları istemiyoruz ayrımı daraltmak için doom ve başarısızlık. Bazı projeler mahkum; diğerleri daha fazla arızaları. Ayrım korunmuş olma emri, gerektiren ve positing fiziksel zorunluluk (ve - ne aynı madalyonun diğer tarafı - fiziksel imkansızlığı).

0 yorum:

Yorum Gönder