Güneşi Beklerken Son Dakika

9 Ekim 2013 Çarşamba

Yang Xiong doğdu M.Ö. 53 yılında batı Chengdu şehir ilinde Shu. Onun içinde biyografi Qian Shu Han(Tarihi Eski Han) sözleri Yang Xiong düşkün olduğunu öğrenme, ile ilgisiz oldu zenginlik, ofis ve itibar yaşadı, bir konuşma bozukluğu ve sonuç olarak küçük konuştu. Bir genç olarak o muhtemelen öğrencisi oldu Zhuang Zun, münzevi bir pazar falcı reddeden görev almak, kullanmak yerine gözle kehanet ve falcılık erdem teşvik aracı olarak halk arasında. Gelmeden önce sermaye ün kazanmıştır, o da onun için şiirsel yazılar, özellikle onun için fu, şiirsel bir tarz ile ilişkili bir önceki yerel Shu, Sima Xiangru (179-117 ECB). Yang Xiong ün şair ulaştırmıştır başkenti chang'an ve yaklaşık 20 M.Ö o mahkemeye çağrılmıştı İmparator Cheng. Yılları arasında 14-10 M.Ö., Yang Xiong gönderilen birkaç şiirsel adet anısına kurban ve imparatorluk hunts, ve nihayet 10 M.Ö atandı mütevazi office "Beyefendi Katılım" ve "Hizmetkar, Sarı renkte, Gate," burada o kadar kalacağını ve son günlerini. Süre çok bilinir değil Yang Xiong faaliyetlerini sürdürme asılıyor bir at resmi Han mahkeme görünen o ki; önceye kadar 9 M.Ö., İmparator Cheng bir kararname yayınladı kapatma onu doğrudan yetkili servisi korurken resmi bir unvan, maaş, erişim ve imparatorluk kütüphanesi onun için.


Atanmasından kısa bir süre sonra, Yang Xiong hayal kırıklığı oldu giderilmesi güç ile onun şiir yazma durdu ve bu mahkeme için. Yang Xiong kararı görünüyor oğlunun ölümü ile çakıştı, bir trajedi sol kederli ve onu maddi açıdan yoksul. Önümüzdeki iki yıl içinde iki eser olan clint eastwood filoloji üzerinde: Cang Jie xun zuan (Ek açıklamalar için Cang Jie) a derleme ek açıklamalar için Qin hanedanının resmi imparatorluk sözlük ve Fang yan (Lehçeleri), bölgesel güneşi beklerken zeynep bir koleksiyon ifadeler. Bu dönemde, o da imal ettiTai xuan (Büyük Karanlık Gizem), yaklaşık 2 tamamladı M.Ö., ve Fa yan (Kelimeler İle Yaşamak), 9'da tamamladı CE - sağ saati hakkında İmparatorluk Regent Wang Mang gasp taht kurdu ve kısa Xin hanedanı (9-23 CE).


Yang Xiong hayatını ve yazılar işlenmiştir gölgesinde yükselişi ve düşüşü azılı Wang Mang (45 BCE-CE 23). Bir yeğeni ve eşi İmparator Yuan (tahtta bulunan 48-32 ECB), Wang Mang rütbesine kadar yükseldi İmparatorluk Regent. 9 CE kombinasyonu yoluyla mahkeme entrika, siyasi entrika, manipülasyon popüler batıl inançlar, fırsat ve, tahtı ele geçirdi Evi kurucu Liu ve kendini ilan etti hak sahibi Cennetin Manda. Onun kısa ömürlü Xin hanedanı işaretleri ayıran çizgiye veya Eski Batı Han (M.Ö. 202-9 CE) ve daha Sonraki veya Doğu Han (25-220 CE) ve, isyan ve yaygınlaşması sonucunda bir dizi doğal felaketler, içmiştim en vahim Çin tarihinin dönemleri.

Biraz da bilinen Yang Xiong faaliyetleri sırasında onun son yıllarını, kendi biyografisini notlar, kısa bir süre sonra Wang Mang kullanıcı gasp Yang Xiong yaşındayken intihar girişiminde adlı bir skandala karıştığı eski öğrencilerinden. O girişimi atlattı. Wang Mang şimdi duydum, diye buyurdu tüm suçlamaları Yang Xiong düştü, bu ilan şair olmamıştı dahil herhangi bir mahkemede siyasi işler. Son yapıtı Ju qin mei xin, tartışmalı olmuş görünüyor memorial sunulan Wang Mang 14 civarında CE; başlıktır tarafından çevrilmiş olarak Knechtges Aşağılamak Qin Öven ve Xin. Yang Xiong dört yıl sonra öldü 71 yaşında.

0 yorum:

Yorum Gönder