Asker Kaçağı Son Dakika Haber

30 Ekim 2013 Çarşamba

Flaş! Patañjali özetliyor için gerekli bir uygulama geliştirilmesi sattva ve berraklık ulaşmak için önkoşul metanet zihninde. Biz kurduk yolu olduğunu artık etti ve Yoga başka birşey değildirler maksimizasyonugubir of sattva. Merkez için Yoga geleneğinin, o zaman etik ve diğer uygulamaların vazgeçilmez bu amaç için. Ayet İ.33 bildiren yetiştirilmesi sonucunda bir tutum ile "dostluk" bulanlar kendilerini bir "mutluluk durum," biri, "merhamet" doğru olanlara "kederlenme," bir "sevinç" doğru "dindar" canlarından biri "temkin" doğru veya kayıtsızlık "sunaklarında" sattva oluşturulur. Sonuç olarak, zihin berrak olur açıklık olma niteliği sattva. Bir kez bulutlu, tek-noktaya konsantrasyon bozukluğu, metanet, beddua Yoga meditasyon, elde edilebilir aklın ürünü.

Bir bakış açısından etik bir varlık tarafından iyi konuşan kimse mutlu olanlara yönelik olarak erdemli olanlar, kirlenme gıpta kaldırılır. Tarafından insanlara karşı şefkat sefil, yani silmek isteyen kişinin sefaletin biri sanki kendi, oluşturulan kaynaklardan oluşan bu kirlilik zarar vermeyi arzu, başkalarını kaldırıldı. Tarafından sakinlik yolunda, saygısız, asker kaçağı cezaları  kirlenme, hoşgörüsüzlük kaldırılır. Tarafından saglamaktan bu özellikleri kıskançlık, zarar vermeyi arzu, hoşgörüsüzlük ve, özellikleri rajas ve tamas,sattva doğal akla tezahür edebilir. İzleyen devlet berraklık, doğru eğim arayan kontrol ederek yüksek hakikatleri vutas diğer bir deyişle yetiştirilmesi yolunda odaklanmış bir zihin durumu uygulaması ileyoga, kendiliğinden ortaya çıkmaktadır; çünkü eğim aydınlanma için saf doğal sāttvic zihin.

İlave etik uygulamaları için vazgeçilmez artırma sattva bileşen, zihnin beş yamas, ayinler (kelimenin tam anlamıyla "sınırlamalar") bölüm II: non-şiddet, doğruluk; refrainment çalmalarını; bekarlık ve vazgeçme [gereksiz] emniyettir. Bu, ahi, şiddet içermeyen, yama saydı için yorumcular tarafından özel ilgi ve bu nedenle yol açar ve böylece liste, sekiz tüm azaları Yoga (öyle görünüyor önemli not : yamaskendilerini ilk sıralarda sekiz bacaklarda kişinin düşündüren yoga başarı kadar sınırlı kalmıştır yamasvardır içselleştirmiş ve hayata) (YS İİ.30).

Vyāsa alır buna göre ahi kökü olarak diğer yamas. Olarak tanımlanır, " fena değil yaralandı hiçbir canlıyı istediği zaman istediği yerde. Tıpkı bir fil ayak izleri kapakları ayak izleri, diğer tüm canlılar, böylece yok ahi kapak diğer tüm yamas - bir sürdürmektedir daha fazla ve daha fazla sözü ve sadelik tek bir amaç için arındırıcı ahi.

Vyāsa tanımlar "hakikat" ikinci yama gibi , bir kişinin sözleri ve düşünceleri kesin yazışmalar olmak bombardımana ne olursa olsun üç süreçleri aracılığıyla bilinir tarafından kabul edilen bilgi Yoga okulu. Konuşma transferi için bir insanın bilgisini başkalarına olmamalıdır ve aldatıcı, yanıltıcı veya yoksun değer. Bu yarar sağlamalıdır doğadaki tüm canlılar için değil, onların zarar. Ancak altını, merkeziyetiahi - hakikat asla şiddet sonucu. Başka bir deyişle, hiç bir arasında çatışma yamas - eğer bir gözlemyama sonuçları başka bir uzlaşma - sonra ahi her zaman saygı gösterilmelidir ilk.

0 yorum:

Yorum Gönder